επιστροφή
Ιούλιος στον Καναδά: Ανακαλύπτοντας την καλοκαιρινή του μαγεία

Ο Καναδάς είναι γνωστός για τα παγωμένα τοπία και τους μαγευτικούς χειμώνες του, αλλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μεταμορφώνεται σε έναν εντελώς διαφορετικό, αλλά εξίσου εκπληκτικό προορισμό. Τον Ιούλιο ειδικά, αν και οι θερμοκρασίες μπορεί να φαίνονται ψυχρές για πολλούς, για τους λάτρεις των “δροσερών” καλοκαιριών είναι ιδανικές για υπαίθριες δραστηριότητες. Τα τοπία είναι καταπράσινα, οι ευκαιρίες για εξερεύνηση πολλές και οι περιπέτειες ατελείωτες. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από τα καλά κρυμμένα μυστικά και προορισμούς που συγκέντρωσε η ομάδα της ONExchange για εσάς, ώστε να τα ανακαλύψετε κατά την επίσκεψή σας στον Καναδά αυτόν τον Ιούλιο.

 

  1. Εξερευνήστε τα εθνικά πάρκα

Δεν είναι μυστικό πως ο Καναδάς φιλοξενεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εθνικά πάρκα στον κόσμο, γι’ αυτό η πρώτη μας πρόταση είναι να επισκεφθείτε όσα περισσότερα μπορείτε. Ιούλιος στο Banff National Park στην Αλμπέρτα σημαίνει πως το σκηνικό θα σάς κόψει την ανάσα: καταπράσινα δάση, πανύψηλοι βράχοι και κρυστάλλινες λίμνες ξεδιπλώνονται και δημιουργούν ένα αμάγαλμα ήχων και εικόνων. Ειδικά αν αγαπάτε την πεζοπορία, η διαδρομή για τη Lake Louise ή τη Lake Moraine αξίζει κάθε βήμα, προσφέροντας μοναδική θέα για να εξασκήσετε το φωτογραφικό σας ταλέντο. Μία ακόμα πρόταση, το Jasper National Park, το οποίο εμπνέει με την ηρεμία και την αίσθηση απομόνωσης για εκείνους που επιθυμούν να φορτίσουν μπαταρίες μακριά από την πολυκοσμία. Κάτι τελευταίο: μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Yoho National Park, για να δείτε από κοντά τους επιβλητικούς καταρράκτες Takakkaw. Α, και να πάρετε ζακέτα, το βράδυ η θερμοκρασία κατρακυλά.

 

  1. Επισκεφθείτε τις μεγαλουπόλεις

Η φύση προφανώς και ηρεμεί σώμα και πνεύμα, αλλά υπάρχουν και οι φορές που το μέσα μας αναζητά απεγνωσμένα μία δόση πολιτισμού. Για όλες εκείνες τις φορές, οι μεγάλες πόλεις του Καναδά θα είναι εκεί να προσφέρουν έναν γεμάτο ζωή και ποικιλία δραστηριοτήτων προορισμό κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Στο Μόντρεαλ, το διάσημο φεστιβάλ τζαζ θα σας προσφέρει ζωντανές εμφανίσεις από ορισμένους κορυφαίους καλλιτέχνες του χώρου, ενώ οι πολύχρωμες αγορές και τα εστιατόρια της πόλης περιμένουν γεμάτα με γεύσεις και πολυπολιτισμικότητα να ικανοποιήσουν τις ορέξεις σας. Στο Τορόντο, μάλιστα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον Πύργο CN για μια πανοραμική θέα της πόλης, την υπαίθρια αγορά του Kensington για μοναδικά σουβενίρ και δώρα στους αγαπημένου σας και γαστρονομικές απολαύσεις, καθώς και τις παραλίες στην λίμνη Οντάριο για λίγες στιγμές χαλάρωσης. Στο Βανκούβερ, το Stanley Park είναι ιδανικό για ποδηλασία, ενώ οι γκαλερί και τα μουσεία της πόλης, όπως η Vancouver Art Gallery, προσφέρουν άφθονες πολιτιστικές εμπειρίες ακόμα και για τους πιο δυσκολόπιστους.

 

  1. Παρατηρήστε φάλαινες και άγρια ζωή

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για την παρατήρηση φαλαινών στον Καναδά, με τον καλύτερο μήνα για αυτή τη δραστηριότητα να είναι -όλως τυχαίως- ο Ιούλιος. Στη Νέα Σκωτία, το Bay of Fundy το καλοκαίρι προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για παρακολούθηση αυτών των εντυπωσιακών θαλάσσιων γιγάντων, με την περιοχή να φημίζεται για τη μεγάλη συγκέντρωση φαλαινών και την εντυπωσιακή παλίρροια που δημιουργεί ένα εκπληκτικό σκηνικό. Στη Νέα Γη, το Gros Morne National Park συνδυάζει την παρατήρηση φαλαινών με την εξερεύνηση της πανέμορφης παράκτιας περιοχής και των εντυπωσιακών φυσικών τοπίων. Εάν επιθυμείτε να ανακαλύψετε την άγρια ζωή των βόρειων περιοχών, το Γιούκον και τα Βόρεια Δυτικά Εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα να παρατηρήσετε άλκες, καριμπού και αρκούδες στο φυσικό τους περιβάλλον, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία άγριας φύσης που θα σας μείνει αξέχαστη.

 

  1. Απολαύστε εξαιρετικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Ο Ιούλιος σφύζει από φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλο τον Καναδά. Στο Calgary Stampede στην Αλμπέρτα, θα απολαύσετε μια γιορτή rodeo με αγώνες, ζωντανή μουσική και δραστηριότητες που αναδεικνύουν τον καναδικό πολιτισμό. Στο Μόντρεαλ, το Just for Laughs Festival συγκεντρώνει τους καλύτερους κωμικούς του κόσμου, προσφέροντας μια γερή δόση γέλιου και διασκέδασης. Ενώ αν τα γέλια δεν είναι το ζητούμενο της επίσκεψής σας στο Μόντρεαλ, σάς έχουμε και το Circus Festival, ένα 11ήμερο φεστιβάλ για τους λάτρεις των ακροβατικών και της τέχνης του τσίρκου εν γένει.

 

  1. Εξερευνήστε τις λίμνες και τα ποτάμια

Ο Καναδάς είναι διάσημος για τις αμέτρητες λίμνες και ποτάμια του. Δεν είναι απαραίτητο να τις εξερευνήσετε όλες, αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσουμε ορισμένες για να επισκεφθείτε, αυτές θα ήταν σίγουρα: η λίμνη Louise και η λίμνη Moraine στην Αλμπέρτα, τα κρυστάλλινα νερά και το καταπράσινο περιβάλλον των οποίων δημιουργούν ένα τοπίο απόλυτης ηρεμίας, και στο Κεμπέκ, το ποτάμι του Σεντ Λόρενς που προσφέρει ευκαιρίες για κρουαζιέρες με πλοίο και εξερεύνηση της υδρόβιας ζωής. Τέλος, αδιαπραγμάτευτες εμπειρίες, σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω, αποτελούν δραστηριότητες όπως καγιάκ, κανό και ψάρεμα στις ζώνες που επιτρέπεται η αλίευση.

 

Επίλογος

Ο Ιούλιος στον Καναδά είναι γεμάτος από απίστευτες ευκαιρίες για περιπέτεια, χαλάρωση και πολιτιστική εξερεύνηση. Είτε αγαπάτε τη φύση, είτε τις αστικές εξερευνήσεις, είτε τη συμμετοχή σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις, ο Καναδάς προσφέρει κάτι για όλους. Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας, λοιπόν, και ανακαλύψτε την καλοκαιρινή μαγεία του!

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για περισσότερα ταξιδιωτικά blogs, να ακολουθήσετε τη σελίδα της ONExchange στο Instagram και να μοιραστείτε τις δικές σας περιπέτειες από τον Καναδά, κάνοντάς μας tag. Μέχρι την επόμενη φορά, σάς ευχόμαστε ασφαλή και χαρούμενα ταξίδια!

Μοιραστείτε το: