επιστροφή
Βραζιλία τον Σεπτέμβριο: Ένας οδηγός γεμάτος ενέργεια

Ο Σεπτέμβριος είναι η ιδανική στιγμή για να ανακαλύψετε τη μαγεία της Βραζιλίας. Αυτή η χώρα είναι ένα μοναδικό μωσαϊκό από φυσικά τοπία, ζωντανές μεγαλουπόλεις και μια κουλτούρα γεμάτη χρώμα και ρυθμό. Αποτελεί δικαίως έναν προορισμό που θρέφει την ψυχή και διεγείρει τις αισθήσεις. Από τους έντονους ρυθμούς της σάμπα που πλημμυρίζουν τους δρόμους, μέχρι τη γαλήνη του Αμαζονίου, η Βραζιλία σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις και ανακαλύψεις. Γι’ αυτό, η ομάδα μας έχει ετοιμάσει έναν οδηγό γεμάτο από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας όταν επισκεφθείτε αυτήν την απίστευτη χώρα.

 

Γνωρίστε τις παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο

Αν φαντάζεστε τον εαυτό σας ξαπλωμένο στην άμμο με μια καρύδα στο χέρι και τους ήχους του ωκεανού να σβήνουν τις έγνοιες σας, τότε πρέπει να επισκεφθείτε τις παγκοσμίου φήμης παραλίες της Κοπακαμπάνα και της Ιπανέμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Σεπτέμβριος προτείνεται ανεπιφύλακτα για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου, καθώς οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες και η κοσμοσυρροή στις παραλίες περιορισμένη σε σύγκριση με την υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδο. Εδώ μπορείτε να χαλαρώσετε, να κάνετε surf ή απλά να απολαύσετε μία καϊπιρίνια, καθώς παρακολουθείτε γύρω σας την ενέργεια των ντόπιων να ξεδιπλώνεται.

 

Εξερευνήστε το τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου είναι ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά τοπία του κόσμου, και ο Σεπτέμβριος είναι η κατάλληλη στιγμή για να το ανακαλύψετε. Με την ξηρή περίοδο να πλησιάζει στο τέλος της, οι συνθήκες είναι ιδανικές για να διασχίσετε τον ποταμό με βάρκα, να παρατηρήσετε σπάνια είδη άγριας ζωής και να έρθετε σε επαφή με την πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής που μέχρι πρότινος μπορούσατε να δείτε μόνο από την οθόνη του υπολογιστή σας.

Προτείνουμε, ακόμα, για να εξασφαλίσετε μία όσο το δυνατόν ασφαλή εμπειρία καθ’ όλη την διάρκεια της εξερεύνησης, να εμπιστευθείτε τους έμπειρους οδηγούς της ζούγκλας που γνωρίζουν κάθε κίνδυνο και κάθε μονοπάτι της περιοχής. Τέλος, εξοπλιστείτε με ψηλά ορειβατικά μποτάκια και μακριά παντελόνια ή κολάν που θα σάς προστατεύσουν από τυχόν απρόσμενους έρποντες επισκέπτες. 

 

Περιπλανηθείτε στη Σαμπαρά

Η Σαμπαρά με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τις παραδοσιακές πλατείες της, είναι μια μικρή κωμόπολη που σάς καλεί να την εξερευνήσετε. Ο Σεπτέμβριος είναι η ιδανική περίοδος για να περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα δρομάκια της, να απολαύσετε τη ζωντανή τοπική κουλτούρα και να ανακαλύψετε την πλούσια ιστορία της περιοχής. Αυτή η μικρή πόλη διαθέτει αρκετά μουσεία και γκαλερί τέχνης, εμπειρίες που σίγουρα δεν χρειάζεται να είναι κανείς φιλότεχνος για να εκτιμήσει. Αν, παρόλα αυτά, η επίσκεψη σε μουσεία δεν σας εκφράζει, προτείνουμε μία βόλτα με παγωτό και καφέ στο χέρι στον μεγάλο παραλιακό δρόμο, απολαμβάνοντας τον ζεστό ήλιο και τραβώντας αμέτρητες φωτογραφίες. 

 

Δοκιμάστε τη βραζιλιάνικη κουζίνα

Η βραζιλιάνικη κουζίνα είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος, με αμέτρητα τοπικά εδέσματα και ιδιαίτερες γεύσεις που δύσκολα βρίσκει κανείς σε κάποιο άλλο σημείο του κόσμου. Από παραδοσιακά κρεατικά μέχρι τα φρέσκα θαλασσινά της, κάθε πιάτο είναι μια έκρηξη γεύσεων στο στόμα σας. Εμείς ξεχωρίζουμε το vatapá, μία κρέμα ψαριών και θαλασσινών με φυστίκια, το acarajé δηλαδή φασολοκεφτέδες γεμιστούς με γαρίδες και, φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη feijoada, ίσως τον καλύτερο εκπρόσωπο για εθνικό φαγητό της χώρας με μαύρα φασόλια, λουκάνικα και μοσχάρι. Ειδική μνεία στην κατηγορία των γλυκών: το brigadeiro, οι μικρές σοκολατένιες τρούφες που θα ικανοποιήσουν κάθε σας γλυκό πόθο. 

 

Ανακαλύψτε την πολιτιστική κληρονομιά της Μπαχία

Στη Μπαχία χτυπά η καρδιά της βραζιλιάνικης κουλτούρας, ένας μαγικός τόπος όπου ενώνονται αρμονικά οι αφρικανικές παραδόσεις με επιρροές από την ισπανική και πορτογαλική κουλτούρα. Σίγουρα εδώ υπάρχουν ποικίλες εμπειρίες να ανακαλύψει κανείς, αλλά για την ομάδα μας θεωρείται άχαστη η εξερεύνηση στις ιστορικές γειτονιές του Σαλβαδόρ -με τη ζωντανή αρχιτεκτονική και τις πολύχρωμες αγορές του- μία ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με τους ντόπιους και να αγοράσετε παραδοσιακά χειροποίητα αντικείμενα.

Ο Σεπτέμβριος είναι, επίσης, ιδανικός για να παρακολουθήσετε τοπικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, όπου μπορείτε να απολαύσετε χορούς, μουσική και θεατρικές παραστάσεις που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Εδώ, οι νότες της σάμπα και του axé θα σάς ξεσηκώσουν και θα σάς κάνουν να νιώσετε μέρος της ιστορίας και παράδοσης της περιοχής.

 

Επίλογος

Η Βραζιλία είναι μία αχανής χώρα που παρέχει αναρίθμητες εμπειρίες για κάθε τύπο ταξιδευτή, από τους λάτρεις της περιπέτειας έως εκείνους της χαλάρωσης. Εδώ, οι εξωτικές παραλίες συγχρωτίζονται με τη ζωντάνια των πόλεων, ενώ οι τροπικές δασώδεις περιοχές κρύβουν μοναδικά οικοσυστήματα που περιμένουν να εξερευνηθούν. Ο Σεπτέμβριος είναι η ιδανική εποχή για να ανακαλύψετε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η μαγευτική χώρα, καθώς οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες και οι συνθήκες ιδανικές για εξερεύνηση.

Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να απολαύσει την κουλτούρα, την παράδοση και τη φιλόξενη διάθεση των ντόπιων, και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις. Φυσικά, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για περισσότερα ταξιδιωτικά blogs, να ακολουθήσετε τη σελίδα της ONExchange στο Instagram και να μοιραστείτε τις δικές σας περιπέτειες από την Βραζιλία, κάνοντάς μας tag. Μέχρι την επόμενη φορά, σάς ευχόμαστε ασφαλή και χαρούμενα ταξίδια!

Μοιραστείτε το: